У Сенаті США пропонують повернути в бюджет санкції для «Північного потоку-2»

Читать на русском
Санкції США для російського Північного потоку-2 можуть повернути до бюджету країни. Про це говорять сенатори республіканці.
Reuters

Санкції США для російського «Північного потоку-2» можуть повернути до бюджету країни.

Як пише The Hill, сенатор-республіканець Тед Круз запропонував лідеру більшості у Сенаті Чарльзу Шумеру дипломатичну угоду. Республіканці розблокують процес призначення послів Сполучених Штатів Америки. Натомість демократи дадуть змогу повернути в оборонний бюджет країни санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

«Північний потік-2»: яка війна розгорнулася через газогін у Конгресі США й до чого тут оборонний бюджетУ США не змогли ухвалити оборонний бюджет. Каменем спотикання стали санкції проти газопроводу Північний потік-2.

Також Круз повідомив журналістам, що поговорив про цю пропозицію не тільки з Шумером, а вже й з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Як відово держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що газопровід «Північний потік-2» навряд чи почне працювати у разі подальшої агресії проти України з боку Москви. Це потрібно враховувати президентові РФ Володимиру Путіну.

Нагадаємо, Сенат США провалив голосування за проєкт державного оборонного бюджету США на 2022 рік через санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», які були включені в проєкт.

Після розмови президента Джозефа Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним з оборонного бюджету зникли два пункти про санкції - пункт про обмеження проти російського проєкту «Північний потік-2» і пункт про санкції проти російського державного боргу.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Сенат США до включення санкційного пакета проти ПП-2 в оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2022 рік.

До цього президент України Володимир Зеленський також закликав Сенат США запровадити санкції проти ПП-2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: