Парламент створив Фонд гарантій кредитів в агросфері

Читать на русском
Фонд надаватиме часткові гарантії щодо кредитних зобов'язань малих та середніх суб'єктів підприємництва у сфері сільського господарства.
Ілюстративне фотоuprom.info

Український Парламент підтримав у другому читанні та загалом законопроект № 3205-2 Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві із незалежною корпоративною структурою управління.

Про ухвалення відповідного рішення стало відомо під час пленарного засідання 4 листопада.

Зазначається, що метою діяльності Фонду є підтримка малих та середніх суб'єктів підприємництва, які здійснюють діяльність у сільському господарстві (у власності та/або користуванні яких знаходяться землі сільськогосподарського призначення в обсягах, що не перевищують 500 гектарів), які здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції шляхом гарантування виконання таких зобов'язань суб'єктів підприємництва за кредитними договорами для створення умов для стабільного функціонування сільського господарства в Україні.

Водночас, щоб уникнути можливого нецільового використання коштів та/або зловживання під час визначщння напрямів їхнього використання, законопроект доповнено такими критеріями:

  • Фонд надає гарантії обсягом до 50 відсотків непогашеної суми основного боргу;
  • Фонд надає гарантії терміном дії кредитного договору, але не більш ніж 10 років;
  • обсяг наданих непокритих гарантій не може перевищувати більш ніж у чотири рази розміру регулятивного капіталу Фонду, порядок визначення якого встановлюється органом, який здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг.

Нагадаємо, що до другого читання «ресурсного» законопроєкту комітет ВР врахував 8 важливих змін.

Раніше ми повідомляли, що в Україні за чотири місяці роботи ринку землі уклали понад 36 тисяч угод на купівлю та продаж земельних паїв.

При цьому, 14 відсотків власників землі в Україні досі не знають про роботу ринку землі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: