Стало відомо, скільки грошей Світовий банк виділив Україні на боротьбу з COVID-19

Читать на русском
Ці кошти допоможуть запобігати, виявляти та реагувати на загрози, спричинені пандемією COVID-19
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Світовий банк затвердив виділення Україні $150 млн. Відповідні кошти спрямовані на допомогу у боротьбі з пандемією коронавірусу, в основному на закупівлю вакцин.

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

«Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів США для проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні». Ці кошти допоможуть запобігати, виявляти та реагувати на загрози, спричинені пандемією COVID-19, а також зміцнити національну систему охорони здоров’я України», - йдеться в повідомленні банку.

Зазначається, що 120 мільйонів доларів додаткового фінансування допоможуть уряду України закупити 16,5 мільйона доз вакцин, яких буде достатньо для вакцинації приблизно 20% населення.

У Мінфіні розповіли, коли очікують на наступну місію МВФНаступна місія Міжнародного валютного фонду має прибути до України у лютому-березні, заявили у Мінфіні.

Окрім цього зазначено, що закупівля також дасть можливість 10-ти мільйонам осіб із пріоритетних груп населення отримати повну вакцинацію проти COVID-19.

Решта 30 мільйонів доларів США будуть спрямовані на фінансування інших аспектів розгортання компанії із вакцинації: інформаційні технології, комунікація з громадськістю, посилення спроможності, а також закупівля обладнання для забезпечення холодового ланцюга та управління відходами.

Варто зазначити, що з початку пандемії Світовий банк загалом надав Україні 1,8 млрд доларів.

Нагадаємо, напередодні Україна отримала 50 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку для фінансування заходів протидії COVID-19.

Також нагадаємо, що в Україні за добу щепили від коронавірусу ще 168 359 людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: