У бюджеті не буде певної прив'язки до розподілу кредиту МВФ – Марченко

Читать на русском
Розподіл грошей здійснюється в Україні в автоматичному режимі. Чиновники не можуть якось інакше розподілити кредитні кошти
Сергій МарченкоРБК-Украина

Новий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду, який буде повністю переданий до бюджету, піде на різні напрямки - боротьбу з епідемією коронавірусу, на соціальні виплати, на заповнення дефіциту бюджету.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Кошти, які ми запозичуємо, спрямовуються на фінансування дефіциту бюджету. Вони знаходяться зараз на наших валютних рахунках. У разі, коли у нас є потреба їх використовувати, Ми здійснюємо їх обмін на іншу валюту. Це може бути гривня або Долар, Якщо це стосується погашення боргів. І далі ми фінансуємо дефіцит бюджету. Ми направляємо ці кошти на виплату соціальних зобов'язань, на боротьбу з коронавірусом, і т.д. ці кошти не мають ніякої прив'язки, і не може бути по-іншому» - розповів він.

Марченко додав, що розподіл грошей здійснюється в Україні в автоматичному режимі. Чиновники не можуть якось інакше розподілити кредитні кошти, окрім як на фінансування бюджету.

«У нас всі витрати фінансуються в автоматичному режимі. Міністр фінансів і будь-яка інша посадова особа не може самостійно визначати, які напрямки фінансувати, а які не фінансувати... У нас автоматично здійснюється фінансування всіх витрат, у нас є бюджетний розпис, і всі витрати здійснюються автоматично. Для нас, як для Міністерства фінансів, транш МВФ - це джерело фінансування бюджету, не більше і не менше» - резюмував міністр.

Нагадаємо, 23 листопада Міжнародний валютний фонд схвалив виділення для України наступного грошового траншу у розмірі 700 млн доларів, за узгодженою у 2020 році кредитною програмою Stand-by.

Пізніше у МВФ оприлюднили умови продовження кредитної програми з Україною, за якою можуть надати транш в 700 млн доларів. Одним зі структурних маяків Меморандуму є призначення глави САП до грудня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: