Україна отримає від Світового банку 300 мільйонів євро – міністр

Читать на русском
Планується, що фінансована СБ програма енергоефективності в Україні в 2022 році охопить близько п'яти тисяч багатоквартирних будинків
Юлія СвириденкоТелеканал Рада

Світовий банк 17 грудня прийме рішення про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 300 млн євро. Кредит буде надано з метою фінансування проєкту енергонезалежності та енергоефективності в Україні.

Про це написала міністр економіки Юлія Свириденко у своєму Facebook.

Мільйони від МВФ і ЄС: скільки грошей Україна отримає від міжнародних партнерів до кінця рокуУкраїна до кінця року повинна отримати другий транш від Міжнародного валютного фонду і макрофінансову допомогу від ЄС.

«Хороша новина – вже 17 грудня Рада директорів Світового банку розглядатиме надання Україні 300 млн євро в рамках другого траншу за проєктом «Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення». Ці кошти будуть спрямовані насамперед на фінансування президентського проєкту «Енергетична незалежність». Учасники програми зможуть знизити споживання енергії та рівень комунальних платежів на 60%. Вже у 2022 році ми плануємо охопити до 5 тисяч багатоквартирних будинків по всій країні» - написала вона.

Нагадаємо, раніше Світовий банк затвердив виділення Україні 150 млн доларів. Відповідні кошти спрямовані на допомогу в боротьбі з пандемією коронавірусу, в основному на закупівлю вакцин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: