Прем'єр розповів, як Україні за зиму вдасться накопичити вугілля на складах

Читать на русском
Ситуація в енергетиці Україна – стабільна, контрольована, хоч напружена. Однак і в цих умовах Україна зможе накопичити запаси вугілля на складах та успішно пройти опалювальний сезон.
t.me/Denys_Smyhal

В Офісі президента у п'ятницю, 17 грудня, відбулося засідання координаційного енергетичного штабу. Влада запевнила, що ситуація в енергетиці України – стабільна, контрольована, хоч і напружена. Однак і в цих умовах Україна зможе накопичити запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками наради. Трансляція велася на сторінці ОПУ у Facebook.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

За його словами, Україна підписала контракти щодо поставок вугілля на всі три місяці зими.

«Ми на сьогодні маємо і на грудень, і на січень, і вже розпочато договірну кампанію на лютий та на березень про імпортні постачання вугілля морем (кораблями). Обсяг поставок – понад 2 млн. тонн на місяць. Це внутрішній видобуток, а також імпортна складова як морським так і залізничним транспортом. При цьому спалювання вугілля становитиме від 1,7 до 1,9 млн. тонн. Тобто ми розуміємо, що накопичуватиметься на складах від 0,3 до 0,5 млн тонн щомісяця», - заявив прем'єр.

Шмигаль уточнив, що на сьогоднішній день запаси на складах уже зросли на 100 тисяч тонн – порівняно з показниками два-три тижні тому.

Він додав, що Україна успішно пройде опалювальний сезон, і тарифи не підвищуватимуть.

У свою чергу глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко уточнив, що зараз у ПСГ - понад 15 млрд кубометрів газу. Це більше за показники 2008-2014 років.

Нагадаємо, цього тижня Шмигаль оцінив перші два місяці опалювального сезону в Україні.

А Вітренко спрогнозував ситуацію в енергетиці у разі тривалих сильних морозів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: