У Німеччині з пошаною проводили на пенсію Ангелу Меркель

Читать на русском
Німецькі військові пройшли маршем із запаленими факелами, а в кінці церемонії оркестр зіграв три пісні, особисто відібрані Меркель
Ангела МеркельReuters

У Німеччині пройшла урочиста церемонія проводу канцлера Ангели Меркель на пенсію. Її проводжали у відставку, провівши справжній військовий парад на честь політика.

Транслювало захід німецьке видання Die Welt.

Заміна Меркель: що відомо про Шольца, який стане новим канцлером НімеччиниЩо відомо про майбутнього нового канцлера Німеччини та які погляди він підтримує, дивіться на інфографіці.

Парад став проявом найбільшої поваги до Меркель з боку німецької армії. Також на церемонію запросили всіх, хто при Меркель займав міністерські посади - таких набралося понад 200 осіб. Сама Меркель виголосила промову, в якій побажала успіху своєму наступнику Олафу Шольцу і згадала виклики, з якими їй довелося зіткнутися - фінансова криза 2008 року, міграційна криза 2015 року та пандемію коронавірусу.

Варто відзначити, що військові пройшли маршем із запаленими факелами, а в кінці оркестр зіграв три пісні, особисто відібрані Меркель.

MIT GOTT, ROTEN ROSEN UND FARBFILM: Merkels Großer Zapfenstreich wird speziell | WELT Live dabeiWELT Nachrichtensender

Нагадаємо, у Німеччині в неділю, 26 вересня, відбулися парламентські вибори. Вперше Ангела Меркель не стала виставляти свою кандидатуру на пост канцлера - після 16 років на цій посаді. Її наступником стане лідер німецьких соціал-демократів Олаф Шольц.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: