Генасамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію щодо Криму

Читать на русском
Генасамблея ООН схвалила оновлену резолюцію щодо ситуації з правами людини у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим.
Фото з відкритих джерел.

Генасамблея ООН схвалила оновлену резолюцію щодо ситуації з правами людини у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим.

За резолюцію проголосували – 65 країн, проти - 25, утрималися - 85.

Резолюція ООН проти РФ: як це вплине на деокупацію українських територійЕксперт переконаний, у питанні деокупації територій Україна повинна вимагати посилення санкцій проти Росії.

Як повідомили у МЗС, цього року дипломатам «вдалося внести в текст відповідальність Росії за дотримання прав кримських татар як корінного народу Криму, а також вимогу скасувати вироки, винесені заочно щодо лідерів кримськотатарського народу та кримських татар».

Документ закликає держав-членів ООН посилити співпрацю в рамках Кримської платформи задля поліпшення ситуації з правами людини в Криму.

Також зазначається, що органи та посадові особи РФ, які діють у тимчасово окупованому Криму, є нелегітимним і мають називатися «окупаційними органами влади Російської Федерації».

У резолюції висловлено занепокоєння мілітаризацією та асиміляцією молоді в Криму Російською Федерацією, зокрема військовою підготовкою дітей, запровадженням «військово-патріотичної» системи освіти.

Окрім того, вказується на незаконність перепису населення в АРК російською окупаційною владою.

Раніше «Слово і діло» писало, яких економічних збитків зазнала Україна після анексії Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: