Україна закликає ОБСЄ розпочати дистанційний моніторинг ситуації в Криму

Читать на русском
Збройні формування РФ обмежують доступ СММ до окупованих територій вздовж узбережжя Азовського моря.

Україна закликає ОБСЄ почати дистанційний моніторинг ситуації в анексованому Криму.

Про це заявив постпред Євген Цимбалюк на Раді ОБСЄ і привітав кроки місії щодо опитування людей на адміністративному кордоні, передає Укрінформ.

Також він звернув увагу на те, що збройні формування РФ обмежують доступ СММ до окупованих територій вздовж узбережжя Азовського моря.

Нові правила реєстрації: як хочуть спростити видачу паспортів для жителів Донбасу та КримуЯкі нові правила реєстрації місця проживання для мешканців окупованих території пропонують у Раді, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Це відбувається в той час, коли комерційні судна продовжують стикатися зі штучними затримками, території Чорного і Азовського морів поступово мілітаризуються Росією, а Крим перетворюється на військовий форпост Росії», - заявив Цимбалюк.

Окремо в своїй заяві український дипломат засудив чергову кампанію примусового призову, оголошену 1 жовтня на окупованих територіях Криму і сходу України. За його словами, з 2014 року на військову службу до Збройних сил Росії незаконно було призвано вже більш ніж 30 тисяч громадян України.

Раніше в ОБСЄ повідомили про те, що окупанти Донбасу стягують танки та іншу військову техніку на окуповані території, порушуючи цими діями домовленості про відвід військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: