Резолюція ООН проти РФ: як це вплине на деокупацію українських територій

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Генеральна асамблея ООН підтримала поданий Україною проєкт резолюції щодо російської мілітаризації окупованого Криму. У коментарі «Слово і діло» політолог Михайло Дяденко відзначив, що у питанні деокупації територій Україна повинна вимагати посилення санкцій проти Росії.

«Я не бачу у найближчій перспективі, що це наблизить ситуацію з поверненням Криму. Звичайно, це не означає, що Україна повинна нічого не робити. І ухвалене рішення не дозволяє замовчати ситуацію і надалі триматиме питання анексії Криму на світовому порядку денному. Однак без зміцнення України, без суттєвого економічного зростання, без пошуку нових нетрадиційних союзників у цьому напрямку, його не вирішити», ‒ сказав Дяденко.

У МЗС України відреагували на резолюцію ООН щодо КримуУ МЗС України привітали ухвалення Генеральною асамблеєю ООН проєкту посиленої резолюції України про російську мілітаризацію окупованого Криму.

Експерт додав, що питання повернення Криму швидко не вирішиться, але має лишатися у центрі міжнародної уваги. На його думку, політика України має бути спрямована на посилення санкцій проти РФ.

«Питання окупованого Криму має постійно бути у фокусі уваги і не зникати зі світового порядку денного. Україні варто сьогодні зосередитися на питанні Донбасу, перш за все, на просуванні мирного процесу та посиленні міжнародного напрямку щодо активізації тиску на Російську Федерацію», ‒ наголосив політолог.

Нагадаємо, 18 листопада третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив проєкт оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: