Радники президентів США і РФ обговорили Україну: подробиці переговорів

Читать на русском
Білий дім розповів про переговори радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана з радником президента РФ із зовнішньої політики Юрієм Ушаковим.
фото з відкритих джерел

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван висловив радникові президента РФ із зовнішньої політики Юрію Ушакову занепокоєння Вашингтона з приводу нарощування військ біля кордону з Україною.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Салліван підтвердив нашу серйозну стурбованість нарощуванням російської армії біля кордону з Україною та підкреслив, що Сполучені Штати продовжуватимуть тісно координувати свої дії з нашими європейськими союзниками й партнерами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що радник американського президента також підкреслив, що США та інші західні країни надають перевагу дипломатичному шляху вирішення безпеки та стратегічних проблем.

«До нових зустрічей»: про що домовилися Байден з Путіним і чого чекати ЗеленськомуСполучені Штати Америки можуть спробувати підштовхнути Україну до виконання Мінських угод.

При цьому, в Білому домі нагадали, що останніми днями в Україні й Росії перебувала з візитом помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, яка проводила переговори з цього ж таки питання. У четвер, 16 грудня вона планує провести консультації з членами НАТО в Брюсселі «для вироблення скоординованого підходу».

Раніше ми повідомляли, що у Білому домі прокоментували переговорний процес з Росією і Європою з питання України.

Нагадаємо, що 7 грудня пройшли переговори Президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції.

Також відомо, що президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін попередньо домовилися про повторні переговори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: