Кулеба провів переговори з очільником МЗС Німеччини: які теми обговорювали

Читать на русском
Голова МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні увечері провів телефонні переговори зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок.
Фото Ліга

Голова МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні увечері провів телефонні переговори зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України в понеділок, 13 грудня.

«Голова української дипломатії розповів про актуальну ситуацію з безпекою вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України, підтвердив прихильність нашої держави до політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту», - вказується в повідомленні.

Очільник МЗС України наголосив, що країна виступає за дієву роботу Нормандського формату як важливого майданчика для переговорів. Кулеба подякував Німеччині, яка разом із Францією докладає зусиль для повернення Росії за стіл переговорів.

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

«Високо цінуємо, що в коаліційній угоді нового уряду Німеччини приділяється пріоритетна увага до відновлення миру в нашій державі. Ми конструктивно налаштовані рухатися вперед у рамках процесу мирного врегулювання, котрий має починатися з питань безпеки. Упевнені, що повне втілення принципу «спочатку безпека» дозволить досягти подальшого прогресу і в політичній частині Мінських домовленостей», - зазначив Кулеба.

Міністр також подякував Бербоку за чітку позицію щодо ПП-2. Сторони погодилися, що до проєкту має застосовуватись європейське енергетичне законодавство.

Голова МЗС Німеччини запевнила у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, готовності до спільної роботи щодо відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Міністри домовилися активізувати співпрацю у сферах розвитку альтернативних джерел енергії, виробництві та транспортуванні водню, збільшенні обсягів торгівлі та інвестицій. Кулеба також висловив зацікавленість у перезавантаженні рівноправного діалогу України та Німеччини щодо історичних питань.

Глава МЗС України запросив Бербок відвідати Україну з візитом наступного року.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що влада України планує відновити переговори про постачання озброєнь з новим урядом Німеччини.

До цього, у червні 2021 року, Німеччина остаточно відмовилася постачати Україні зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: