Байден пригрозив Росії санкціями у разі військової ескалації

Читать на русском
У Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ та США Володимира Путіна та Джозефа Байдена.
З відкритих джерел

У Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ та США Володимира Путіна та Джозефа Байдена.

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому 7 грудня.

Відомо, що Байден під час розмови з Путіним заявив, що США та союзники відповідатимуть жорсткими економічними заходами у разі військової ескалації щодо України.

Переговори Байдена і Путіна: що обговорюватимуть президенти та чого чекає від цього УкраїнаДжо Байден і Володимир Путін 7 грудня проведуть онлайн-зустріч. Чого США, Росія та Україна чекають від цих переговорів.

«Президент Джозеф Байден провів сьогодні захищений відеодзвінок із президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити низку питань американо-російського порядку денного. Президент Байден висловив глибоке занепокоєння США та наших європейських союзників з приводу ескалації Росією сил навколо України і ясно дав зрозуміти, що США та наші союзники відповідатимуть рішучими економічними та іншими заходами у разі військової ескалації. Президент Байден підтвердив свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії», — зазначається у заяві Білого дому.

У Білому домі зазначили, що, окрім України, президенти також обговорили діалог між США та Росією щодо стратегічної стабільності, проблему хакерських атак та програм-вимагачів, а також спільну роботу над регіональними проблемами, зокрема щодо Ірану.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 7 грудня, стартували переговори президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена у форматі відеоконференції. Очікується, що Путін та Байден обговорять ситуацію в Україні.

Напередодні переговорів президент України Володимир Зеленський зателефонував держсекретарю США Ентоні Блінкену – щоб скоординувати позиції з ключових питань. Зеленський зокрема розповів Блінкену про ситуацію на українсько-російському кордоні.

Нагадаємо, цього року Путін та Байден вже тричі говорили телефоном. А 16 червня Байден та Путін провели двосторонню зустріч у Женеві. В результаті лідери США та Росії прийняли спільну заяву щодо стратегічної стабільності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: