ВАКС призначив експертизу стану здоров'я обвинуваченого колишнього судді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про призначення комісійної судово-медичної експертизи.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив експертизу стану здоров'я колишнього судді Старобільського районного суду Луганської області Віталія Озерова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 9 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, судові засідання у цій справі неодноразово відкладалися через неявку обвинуваченого Озерова. 4 листопада його захисник подав до суду клопотання про відкладення розгляду у зв`язку із тим, що обвинувачений 31 травня 2021 року переніс операцію на хребті. Також у клопотанні є медичний висновок, в якому стверджується, що Озеров за станом здоров'я не може пересуватися на тривалу відстань без сторонньої допомоги.

Тож прокурор САП подав до суду клопотання про призначення експертизи стану здоров'я обвинуваченого. Судді його задовольнили і поставили експерту такі питання: якими захворюваннями страждає Озеров, чи є вони тяжкими; які орієнтовні терміни його одужання до стану, що дозволить його участь у кримінальному провадженні та чи дозволяє стан здоров'я брати участь у кримінальному провадженні, зокрема прибувати до залу судових засідань як ВАКСу так і за місцем його проживання в режимі відеоконференції.

Як відомо, до екссудді Озерова застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням наступних обов'язків: прибувати на кожну вимогу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи; утриматися від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією обвинувачення, суддя отримав неправомірну вигоду в розмірі 10200 гривень за непритягнення громадянина до адміністративної відповідальності. Дії судді кваліфікували за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, справу судді Озерова передали до Донецької області. Також Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя до набуття чинності вироком або закриття справи. Раніше суд заарештував майно судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: