Прокурор САП зачитав обвинувачення екссудді Чаусу

Читать на русском
Антикорупційний прокурор під час судового провадження зачитав обвинувальний акт колишньому служителю Феміди з Києва.
Микола Чаус у судіфото: «Слово і діло»

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувальний акт колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, якому інкримінують вимагання та отримання 150 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Це відбулося 30 листопада на засіданні у Вищому антикорупційному суді, повідомляє «Слово і діло».

Як стверджувала прокурорка САП Аліна Жовницька, Чауса обвинувачують у вимаганні та одержанні $150 тис. неправомірної вигоди за ухвалення вироку без реального позбавленням волі для обвинуваченої Світлани Сасевич. Останню обвинувачували у зберіганні та продажі наркотичних речовин, коли та працювала аптекаркою.

Банка з грошима, втеча за кордон та викрадення: історія справи екссудді ЧаусаІсторія справи колишнього київського судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві – на інфографіці.

Також обвинувачення запропонувало допитати п'ятьох свідків, серед яких і заявниця Сасевич; її дочка Діана Поліщук; колишній зять Олександр, помічницю екссудді Чауса та секретаря судового засідання, на якому обвинувачений і ухвалив обумовлений вирок, за що отримав кошти. Водночас захист планує допитати аж 27 свідків, серед яких директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і екскерівник САП Назар Холодницький.

На цьому засідання вже мало розпочатися слухання справи Чауса по суті, але через неявку двох захисників обвинуваченого судді відклали засідання до 7 грудня.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Чауса.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: