США прибрали з проєкту оборонного бюджету санкції проти «Північного потоку-2» і держборгу РФ

Читать на русском
У звіті комітету Палати представників не йдеться нічого про причину, через яку пункти про санкції проти Росії зникли з бюджету
Конгрес СШАВідкрите джерело

З оборонного бюджету Сполучених Штатів на 2022 рік після розмови президента Джозефа Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним зникли відразу два пункти про санкції - пункт про обмеження проти російського проєкту «Північний потік-2» і пункт про санкції проти російського державного боргу.

Про це свідчить звіт профільного комітету Палати представників США.

Зміни до бюджету, які усувають обидва зазначених вище пункти, схвалені цим самим комітетом, і вже оприлюднені у звіті. Поряд з висловлюванням радості про те, що бюджет нарешті схвалений, у звіті не говориться нічого про причину, з якої пункти про санкції проти Росії зникли з бюджету.

«Північний потік-2»: яка війна розгорнулася через газогін у Конгресі США й до чого тут оборонний бюджетУ США не змогли ухвалити оборонний бюджет. Каменем спотикання стали санкції проти газопроводу Північний потік-2.

Американські законодавці викреслили пункт 1325 - саме він відповідав за санкції проти ПП-2. Крім цього, щез також пункт, в якому пропонувалося вводити обмеження проти російського держборгу.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 7 грудня, стартували переговори Президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції.

Пізніше в Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ і США Володимира Путіна і Джозефа Байдена. Зокрема, відомо, що Байден пообіцяв Путіну санкційний удар, якщо Кремль спробує вдертися в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: