У РФ українського журналіста звинуватили в екстремізмі: з'явилася відповідь МЗС України

Читать на русском
Українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві, Романа Цимбалюка у РФ звинувачують у екстремізмі.
Фото: Facebook/Роман Цимбалюк

Українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві, Романа Цимбалюка у РФ звинувачують у екстремізмі.

Про це повідомив його адвокат Микола Полозов у ​​Facebook.

У Києві після акції протесту побили журналіста: чи обіцяють політики якось захищати ЗМІВолодимир Зеленський обіцяв не допустити переслідування за критику влади, а Дмитро Разумков – вільний доступ журналістів в Раду.

«Російська влада настільки нетерпима до прояву будь-якої альтернативної думки, крім її власних наративів, що найчастіше виходить за рамки здорового глузду... Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк опинився в цій самій Росії поза законом. Як водиться, звинуватили у екстремізмі», - написав Полозов.

Він додав, що на українця збираються заводити кілька адміністративних справ щодо «порушення ненависті або ворожнечі».

«Додатковою ознакою узгодженої атаки на Романа є слив через пропагандистські смітники різної нібито дискредитуючої інформації, наприклад, абсурдних звинувачень у шпигунській діяльності. Як би там не було, з боку влади РФ чинять тиск на іноземного журналіста, фактично з позбавленням його права на свободу вираження поглядів та здійснення професійної діяльності», - підкреслив адвокат.

У МЗС України відреагували на звинувачення з боку Росії на адресу українського журналіста Цимбалюка.

«Російська влада продовжує випалювати медійне середовище в Росії, тавруючи невигідних їй журналістів та ЗМІ «екстремістами» та «іноземними агентами». МЗС та посольство у Москві на зв'язку з Романом Цимбалюком. Як український громадянин він користуватиметься нашою повною підтримкою», - написав у Twitter спікер МЗС Олег Ніколенко у середу, 15 грудня.

Сам Цимбалюк у Facebook висловив упевненість, що з таким адвокатом як Полозов «всіх порве». За словами журналіста, гроші, отримані за рішенням ЄСПЛ, він направить на підтримку дітей заарештованих кримських татар.

Нагадаємо, цього тижня в окупованому Криму продовжили арешт українському кореспондентові Радіо Свобода Владиславу Єсипенку до 18 березня.

Раніше російський суд визнав усі організації Навального «екстремістськими».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: