США вимагатимуть від Європи зупинки «Північного потоку-2», якщо РФ нападе на Україну – Bloomberg

Читать на русском
Вашингтон вимагає від нового німецького уряду зупинити ПП-2 у разі російської агресії. Однак новий глава уряду ФРН поки не дає чіткої відповіді
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

США вимагатимуть від Німеччини зупинити російський газопровід «Північний потік-2» у тому випадку, якщо Росія все-таки зважиться на агресію проти України. Зараз в Білому домі бачать ПП-2 швидше, як потенційний важіль тиску на Москву.

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела в Білому домі.

Так, одне з джерел агентства в Адміністрації президента США Джозефа Байдена розповіло, що Вашингтон вимагає від нового німецького уряду зупинити ПП-2 у разі російської агресії. Своєю чергою, новий глава Німеччини, канцлер Олаф Шольц, який вступить на посаду 8 грудня, поки не відповів, що він буде робити в разі нападу РФ на Україну, проте заявив, що Берлін стежить за розвитком подій.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 7 грудня, стартували переговори президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції.

Пізніше в Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ і США Володимира Путіна і Джозефа Байдена. Зокрема, відомо, що Байден пообіцяв Путіну санкційний удар, якщо Кремль спробує вдертися в Україну.

Однак при цьому з оборонного бюджету Сполучених Штатів на 2022 рік після розмови двох президентів дивним чином зникли відразу два пункти про санкції - пункт про обмеження проти ПП-2 і пункт про санкції проти російського державного боргу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: