«Труба Медведчука»: справу можуть забрати з антикорупційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд вніс до апеляційної палати подання про направлення кримінального провадження до іншого суду.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд звернувся до апеляційної палати з питанням визначення суду, який розглядатиме справу за обвинуваченням експерта у причетності до передачі частини нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» нібито оточенню народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Таке рішення 13 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Кримінальне провадження за обвинуваченням (Ольги Конопліної – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 384 КК України, направити до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду для вирішення питання про направлення цього кримінального провадження з Вищого антикорупційного суду до іншого суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили експертці про підозру у зловживанні повноваженнями та у введенні в оману суду. За версією НАБУ, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, який став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» за державою. На думку детективів, експертка винесла цей висновок в інтересах ТОВ «Прикарпатзахідтранс», яке отримало у власність частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Слідство у цій справі завершили.

Нагадаємо, ВАКС визначив заставу Конопліній з покладанням низки обов'язків. У зв'язку з наближенням дати завершення їх дії прокурор САП просив продовжити обов'язки. Суддя клопотання задовольнила і продовжила до 9 червня дію таких обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватись від будь-якого спілкування зі свідками, посадовими особами ТОВ «Прикарпатзахідтранс» та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше ВАКС заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: