Скільки заробили члени наглядових рад держбанків за 2020 рік

Читать на русском

В Україні почали поступово розкривати зарплати керівників державних підприємств. У листопаді минулого року НБУ ввів вимоги щодо розкриття винагород керівництва всіх банків, а восени 2021-го набув чинності закон про публічність зарплат топ-чиновників держкомпаній. Сьогодні «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки за 2020 рік заробили наглядові ради деяких держбанків.

Скільки заробили члени наглядових рад державних банків у 2020 році – на інфографіці Слово і діло.
Зарплати наглядових рад банківСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У наглядовій раді ПриватБанку у 2020 році працювало дев'ять осіб. Сумарно за рік їм виплатили 43,7 млн грн: з них 39,79 млн – базова винагорода, 3,87 млн – компенсація витрат на проїзд, оренду житла тощо.

Ощадбанк витратив на зарплату членів наглядової ради 31,9 млн грн: 25,4 млн грн – базова винагорода, 0,7 млн – компенсація витрат на проїзд та проживання, 5,83 млн – витрати на страхування відповідальності членів наглядової ради.

Члени наглядової ради Укрексімбанку заробили у 2020 році 20,9 млн грн: базова винагорода – 19,2 млн грн, додаткова – 1,7 млн. У січні-квітні у складі наглядової ради було вісім осіб, із квітня – сім.

Укргазбанк витратив на зарплати наглядової ради 7,34 млн грн, базова винагорода склала 6,6 млн грн.

Нагадаємо, на інфографіках «Слово і діло» можна подивитися, які фінансові результати показували керівники Ощадбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку та Укргазбанку.

Раніше стало відомо, що середня зарплата члена правління НАК «Нафтогаз України» у 2021 році склала 1,37 млн грн на місяць, а члени наглядової ради компанії отримуватимуть у середньому майже 533 тис. грн на місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: