Росія наклала вето на резолюцію Радбезу ООН щодо клімату

Читать на русском
Росія скористалася правом вето під час голосування за проєкт резолюції Ради безпеки ООН, у якому зміни клімату повʼязуються з питаннями безпеки.
Reuters

Росія скористалася правом вето під час голосування за проєкт резолюції Ради безпеки ООН, у якому зміни клімату повʼязуються з питаннями безпеки.

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя, коментуючи рішення Москви, сказав, що міжнародна спільнота розколота тематикою клімату. Він назвав текст проєкту резолюції спробою навʼязати «позицію кліматичних активістів», пише The Guardian.

Звіт ООН: як може змінитися кліматична ситуація на ЗемліВ ООН попереджають про стрімкі зміни кліматичних умов, які становлять серйозні загрози людству.

У відповідь представниця США Лінда Томас-Гріфнілд заявила, що «збентежена тим, що Росія завадила зробити цей важливий крок у боротьбі з наслідками кліматичної кризи».

Як відомо, проєкт запропонували Ірландія та Нігер. Він був підтриманий 12 із 15 членів Ради безпеки.

У документі пропонувалося хоча б іноді включати інформацію про вплив змін клімату на безпеку у стратегію Ради безпеки ООН з управління конфліктами, операцій з підтримки миру та безпеки.

РБ ООН час від часу обговорювала наслідки зміни клімату для безпеки з 2007 року, проте ця резолюція була б першою, присвяченою загрозі безпеці через клімат, як окремому питанню.

Раніше вчені випустили звіт ООН, в якому проаналізували тисячі досліджень з питань клімату за останні роки і спрогнозували ймовірні наслідки кліматичних змін. Як глобальне потепління вплине на Землю і життя людей – на відео «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: