Арахамія пропонує посилити відповідальність за брехню про громадянство

Читать на русском
На думку Арахамії, криміналізація недостовірного інформування про наявність другого громадянства у нардепів змусить їх чесно вказувати таку інформацію, а не намагатися її приховати
Давид АрахаміяVadim Sarakhan

Голова парламентської фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що за брехню про відсутність множинного громадянства у депутатів потрібно значно посилити покарання.

Про це він заявив на брифінгу 13 грудня після засідання фракції, повідомляє УНІАН.

Чи суперечить множинне громадянство Конституції України – коментар юристаЯкі зміни передбачає законопроєкт Зеленського про множинне громадянство, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Я особисто завжди виступав за те, щоб посилити відповідальність... У нас же є кримінальна відповідальність за недостовірну інформацію, яку ми даємо в деклараціях. Саме таким чином я пропоную зробити кримінальну відповідальність за брехню щодо громадянства або подвійного громадянства... Якщо хтось буде знати, що він збрехав, а потім це з'ясується, і це кримінальний злочин, тоді, повірте мені, більшість людей будуть вказувати цю інформацію... Я буду це робити, думаю, в січні, у вигляді законодавчої ініціативи. Просто зміни до відповідальності за недостовірну інформацію в декларуванні» - пояснив він свою позицію.

Нагадаємо, що раніше народний депутат від СН Олександр Качура звернувся в СБУ і ДПСУ і попросив їх перевірити наявність громадянства США у нардепів Давида Арахамії («Слуга народу») і Кіри Рудик («Голос»).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: