Зеленський вносить до парламенту законопроєкт про множинне громадянство

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні внесе на розгляд Ради законопроєкт про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах ЄС, США та Канади.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський сьогодні внесе на розгляд Верховної ради законопроєкт про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах ЄС, США та Канади.

Про це він заявив під час виступу у ВР із щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище країни.

Подвійне громадянство: як політики обіцяють врегулювати питанняВладислав Поляк обіцяв легалізувати подвійне громадянство, а Кабмін Шмигаля – виробити політику до розв'язання проблеми подвійного громадянства на окупованих територіях.

«Важливою складовою нашої міжнародної політики є підтримка світового українства. Я знаю, наскільки важливим для українців, які проживають у США, Канаді та ЄС, є питання множинного громадянства. Сьогодні я вношу відповідний законопроєкт на розгляд парламенту. Нас – 65 мільйонів», - сказав Зеленський.

За словами президента, це вперше дозволить українцям з усього світу «почуватися не діаспорою, не просто людьми українського походження, а українського громадянства». Він додав, що це також частина нашої Незалежності.

Нагадаємо, у липні Зеленський запустив рішення РНБО про подвійне громадянство чиновників.

Сьогодні Зеленський виступив у Раді із щорічним посланням. Він також анонсував, що вносить до парламенту законопроєкт про економічний паспорт українця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: