У Арахамії та Рудик перевірять наявність другого громадянства – нардеп

Читать на русском

Нардеп СН Олександр Качура звернувся до СБУ та ДПСУ та попросив їх перевірити наявність громадянства США у нардепів Давида Арахамії та Кіри Рудик.
Олександр КачураФото: пресслужба Слуги народу/Facebook

Депутат від «Слуги народу» Олександр Качура звернувся до СБУ та ДПСУ та попросив їх перевірити наявність громадянства США у нардепів Давида Арахамії («Слуга народу») та Кіри Рудик («Голос»)).

Про це він повідомив у своєму Telegram у п'ятницю, 3 грудня.

Подвійне громадянство: як політики обіцяють врегулювати питанняВладислав Поляк обіцяв легалізувати подвійне громадянство, а Кабмін Шмигаля – виробити політику до розв'язання проблеми подвійного громадянства на окупованих територіях.

«Час розібратися!? Я насамперед за справедливість. І як юрист вважаю, що всім необхідно дотримуватися законів, особливо якщо ти сам ці закони пишеш. Сьогодні буде зачитано мій депутатський запит до СБУ, Міграційної та Прикордонної служби. Чекаємо на відповідь від компетентних органів. У мене вже є певна інсайдерська інформація», - написав Качура.

У своєму запиті депутат розповів, що має інформацію, нібито Арахамія і Рудик під час перельотів при перетині кордону України використовували український паспорт, а при прильоті в інші країни – американський.

Качура просить СБУ та Держприкордонслужбу уточнити, за якими документами здійснювалося перетин кордону у кожному з випадків.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах ЄС, США та Канади.

У липні Зеленський запустив рішення РНБО щодо подвійного громадянства у чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: