Чаус не з'явився на засідання суду: названа причина

Читать на русском
Колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, якого звинувачують у корупції, госпіталізували через нібито проблеми зі слухом. Суд сьогодні не відбувся.
фото Укрінформ

Колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, якого звинувачують у корупції, госпіталізували через нібито проблеми зі слухом. Засідання щодо нього у ВАКС призупинили.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у вівторок, 14 грудня, у Telegram.

Банка з грошима, втеча за кордон та викрадення: історія справи екссудді ЧаусаІсторія справи колишнього київського судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві – на інфографіці.

«Обвинувачуваний у корупції колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус не прийшов на сьогоднішнє засідання Вищого антикорупційного суду. Суду надали довідку, що Чауса госпіталізували через нібито проблеми зі слухом», - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України серед поважних причин, з яких обвинувачені можуть не прибувати до суду, є тяжка хвороба або перебування у закладі охорони здоров'я (звісно, ​​якщо людина не може тимчасово залишити лікарню).

«Тому Вищий антикорупційний суд планує направити запит до медустанови, щоб перевірити, чи справді Чаус не може тимчасово залишити лікарню для участі у суді», – додали до ЦПК.

Наступне засідання призначено на 21 грудня.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса у лікарні Феофанія 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, у 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку на користь підсудних. Він сховав хабар у банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

7 грудня засідання суду у справі Чауса перенесли на тиждень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: