Справу екссудді Чауса призначили до розгляду

Читать на русском
Справі щодо колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та одержав 150 тис. дол США неправомірної вигоди, суд призначив до розгляду по суті.
Радіо Свобода

Справі щодо колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса, який вимагав та одержав 150 тис. дол США неправомірної вигоди, суд призначив до розгляду по суті на 09 годину ранку 30 листопада 2021 року.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання суду, пише пресслужба САП.

Банка з грошима, втеча за кордон та викрадення: історія справи екссудді ЧаусаІсторія справи колишнього київського судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві – на інфографіці.

Разом з тим, колегія суддів ВАКС відмовила стороні захисту у зміні запобіжного заходу, який було обрано обвинуваченому, та продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 24 січня 2022 року.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Чауса.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: