Засідання суду у справі Чауса перенесли

Читать на русском
Засідання Вищого антикорупційного суду у справі екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса перенесли на тиждень через те, що обвинувачений втратив слух.
Слово і діло

Засідання Вищого антикорупційного суду у справі екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса перенесли на тиждень через те, що обвинувачений втратив слух.

Про це заявив його адвокат Юрій Денисенко, повідомляє Центр протидії корупції.

«Просимо оголосити перерву, щоб мій підзахисний відвідав ЛОР-інститут, де йому зробили б аудіометрію, бо він нічого не чує. Його треба діагностувати та призначити лікування. Ми вчора зібралися в офісі для роботи, він голосно говорив, сам не чув», - розповів адвокат.

Банка з грошима, втеча за кордон та викрадення: історія справи екссудді ЧаусаІсторія справи колишнього київського судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві – на інфографіці.

За словами Денисенка, щоб його підзахисний міг пройти обстеження, слід «відстояти живу чергу, при цьому із залученням державної охорони та дозволом прокурора».

Суддя підкреслила, що цю проблему Чаус має ще з досудового розслідування, тому не факт, що за два тижні вдасться щось вирішити зі слухом фігуранта.

А прокурор заявила, що готова говорити повільно і голосно, щоб обвинувачений усе почув. У результаті судді частково задовольнили прохання захисту та відклали засідання на тиждень.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: