Колишньому судді Чаусу продовжили запобіжний захід

Читать на русском
Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів до 15 жовтня нинішнього року і відповідні обов'язки на цей термін.

У понеділок, 16 серпня, ВАКС схвалив рішення щодо продовження запобіжного заходу колишньому судді Дніпровського суду столиці Миколі Чаусу.

Про це йдеться в заяві адвоката.

Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів до 15 жовтня нинішнього року і відповідні обов'язки на цей термін.

Знайшовся і знову зник. Історія колишнього судді ЧаусаКолишнього суддю районного суду столиці знайшли у Вінницькій області, куди за ним приїхала українська спецслужба.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд продовжити домашній арешт.

4 серпня ВАКС відправив Миколу Чауса під цілодобовий домашній арешт - до 18 серпня.

САП подала апеляційну скаргу. Адвокат Чауса Ростислав Кравець також анонсував оскарження рішення ВАКС. Однак, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 16 серпня залишила під цілодобовим домашнім арештом Чауса.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: