Начальницю служби аеропорту «Бориспіль» відсторонено від посади – ВАКС

Читать на русском
ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та відсторонив від займаної посади начальницю служби договорів неавіаційної діяльності держпідприємства Міжнародний аеропорт Бориспіль Олесю Левочко.
Фото: avianews.com

ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та відсторонив від займаної посади начальницю служби договорів неавіаційної діяльності держпідприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Олесю Левочко.

Про це у Facebook повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Левочко відсторонили на місяць – до 23 січня 2021 року. Її підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за зловживання владою або службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, за версією слідства, з 2014 по 2019 рік службові особи держпідприємства уклали договори та неправомірно передали в оренду приміщення аеропорту за заниженою вартістю. Розмір завданих збитків перевищує 16,5 млн гривень.

Президент МАУ Євгеній Дихне у змові з Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній – «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: