У Криму українського журналіста катували струмом – ЗМІ

Читать на русском
В окупованому Криму затриманого українського позаштатного журналіста «Крим. Реалії» Владислава Єсипенка два дні катували струмом.
Фото з відкритих джерел

В окупованому Криму затриманого українського позаштатного журналіста «Крим. Реалії» Владислава Єсипенка два дні катували струмом.

Про це написав у Facebook головний редактор видання «Грати» Антон Наумлюк.

За його словами, про це стало відомо від їх співрозмовників у СІЗО. Затриманому журналісту надягали на голову «якийсь предмет», підключали до нього дроти і пускали ними струм, поступово збільшуючи напругу. Таким чином російські оперативники змусили його дати свідчення і підтвердити їх в інтерв'ю на місцевому телеканалу «Крим24».

«Я потім спеціально ще раз переглянув інтерв'ю і в цілому очевидно: уповільнена мова, реакції», – додав Наумлюк.

Раніше повідомлялося, що журналіста Єсипенка затримали і заарештували 10 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ РФ. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченої до дня народження Тараса Шевченка.

ФСБ РФ висунула йому обвинувачення у «шпигунстві на користь спецслужб України».

За словами дружини Єсипенка, на відео, в якому він зізнається в «співпраці з українськими спецслужбам» видно сліди побоїв на його тілі.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що в окупованому Криму та в укатівнях проросійських бойовиків на Донбасі незаконно утримуються силою близько 376 українів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: