Українським політв'язням у РФ не надають меддопомоги – Денісова

Читать на русском
У Ростовській області в СІЗО-3 Новочеркаська трьом українським політв'язням не надають медичної допомоги, попри те, що один із них потребує хірургічного втручання.
З відкритих джерел

У Ростовській області в СІЗО-3 Новочеркаська трьом українським політв'язням не надають медичної допомоги, попри те, що один із них потребує хірургічного втручання.

Про це повідомляє у Telegram уповноважена парламенту з прав людини Людмила Денісова.

60-річний кримський татарин Енвер Омеров потребує хірургічного втручання для лікування гострої хронічної хвороби. Айдер Джаппаров, зі свого боку, перехворів на коронавірус і страждає через проблеми з диханням і біль у грудях, а Різа Омеров - потребує допомоги стоматолога.

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Всі троє неодноразово зверталися до адміністрації СІЗО-3 щодо надання медичної допомоги, втім безрезультатно», - пише омбудсмен.

Денісова закликає уповноваженого з прав людини в РФ Тетяну Москалькову вжити всіх необхідних заходів для відновлення прав українців і провести повне медичне обстеження політв'язнів, які незаконно утримуються.

Водночас омбудсмен звернулася до міжнародної спільноти із закликом посилити тиск на Російську Федерацію.

Раніше Денисова повідомила про те, що в ОРДО фіксують спалахи сказу через брак вакцин.

Також зазначимо, що Червоний Хрест відправив нову партію гумдопомоги на Донбас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: