В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру

Читать на русском
Українського політв'язня Андрія Захтея два місяці тримали у підвалі карцеру виправної колонії суворого режиму в тимчасово окупованому Сімферополі.
Facebook Людмили Денісової

Українського політв'язня Андрія Захтея два місяці тримали у підвалі карцеру виправної колонії суворого режиму в тимчасово окупованому Сімферополі.

Про це повідомила Уповноважена з прав людини України Людмила Денісова.

Захтей, попри проблеми зі здоров'ям, перебував в умовах холоду й сирості. Відомо, що чоловік має хронічні захворювання, виразку шлунку, скаржиться на болі в спині через травму хребта, оніміння рук та ніг.

Омбудсменка зазначила, що такі дії адміністрації колонії суперечать Конвенції про захист прав людини й основних свобод. Денісова звернулась до омбудсменки Тетяни Москальової з проханням забезпечити чоловіку належні умови.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зазначимо, що Андрія Захтея затримали в тимчасово окупованому Криму у серпні 2016 року у так званій справі українських диверсантів. У лютому 2018 року влада непідконтрольного Криму визнала чоловіка винним «у підготовці диверсій» на півострові у 2016 році та засудила до шести з половиною років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, окупаційний Верховний суд Криму відмовив у апеляційній скарзі на продовження арешту першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

У Раді Європи закликали припинити переслідування кримських татар в тимчасово окупованому Росією Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: