У Росії український політв'язень оголосив голодування – Денісова

Читать на русском
Щодо Яцкіна російські тюремники регулярно здійснюють провокації, оскільки він не дозволяв їм у своїй присутності образливих висловлювань на адресу України.
Фото: Крbм.Реалії

У Росії український політв'язень Іван Яцкін оголосив голодування.

Чоловік відбуває покарання у СІЗО-1 міста Саратова, повідомила уповноважена Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook у середу, 1 грудня.

Щодо Яцкіна російські тюремники регулярно здійснюють провокації, оскільки він не дозволяв їм у своїй присутності образливих висловлювань на адресу України. У чоловіка відібрали всі ліки, порвали сумку для особистих речей, заборонили користуватися кіоском та купувати там воду.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Також повністю ігнорується стан здоров'я Івана, який страждає на хронічне захворювання ніг: запалення судин призвело до утворення трофічних виразок, внаслідок чого відбувається нагноєння. Медична допомога йому не надається», – додала Денісова.

Вона висловила побоювання, що через голодування стан Яцькіна може погіршитися.

«Нелюдське ставлення до громадянина України є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, яке прирівнюється до тортур та нелюдського поводження, та статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною та соціальною радою ООН», – зазначила Денісова.

У травні цього року так званий «Верховний суд» Криму ухвалив вирок кримчанину Івану Яцкіну у «справі про держзраду». Він отримав 11 років колонії суворого режиму з обмеженням одного року. Усі засідання у цій справі проходили у закритому режимі. «Суд» посилався на наявну в матеріалах справи державну таємницю.

Раніше Денисова повідомила про те, що українським політв'язням у РФ не надають медичної допомоги.

Також зазначимо, що в окупованому Криму нарахували понад 230 випадків політичних переслідувань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: