Листопад в ООС: скільки було зафіксовано обстрілів за місяць

Читать на русском

Американські видання ще на початку місяця повідомили, що Російська Федерація нарощує війська поблизу кордону з Україною. В українській розвідці цю інформацію не підтвердили, а в Росії заявили, що можуть «розміщувати свої війська там, де вважають за потрібне». Водночас у зоні ООС обстріли не вщухають, а режим тиші не дотримується. Скільки було зафіксовано обстрілів за місяць, дивіться на інфографіці.

За минулий місяць у зоні проведення операції Об'єднаних сил зафіксували 228 обстрілів з боку бойовиків. Шестеро українських військових загинули, ще 19 поранено.

Для порівняння, у жовтні внаслідок атак російських найманців загинуло двоє українських військових.

Один український військовий загинув на початку місяця – другого листопада. Того дня бойовики 7 разів порушили режим тиші, обстріли вели з мінометів калібру 120 мм.

Ще один військовий загинув 7 листопада, ще двоє отримали поранення. Атакували бойовики з мінометів калібру 120 мм. Загалом українські позиції обстріляли 11 разів.

Двоє військових загинуло 12 листопада, ще один був поранений. Бойовики вісім разів обстріляли українські позиції з мінометів калібру 120 мм та гармати калібру 122 мм.

14 листопада було загострення на донецькому та луганському напрямку – режим тиші порушили 19 разів, а обстріли велися з мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також з гармат калібру 122 мм та 152 мм. Тоді було поранено одного військового.

Ще один український військовий загинув 19 листопада – під час чергового загострення на донецькому та луганському напрямках.

26 листопада загинув іще один військовий. Того дня режим тиші порушували двічі, а обстріли велися з мінометів калібру 82 мм.

Як минув жовтень в зоні ООС, можна подивитися на інфографіці.

Детальніше про ситуацію на кордоні з Росією на іншій інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: