США можуть передати Україні озброєння і направити військових радників через російську загрозу – CNN

Читать на русском
США спільно з союзниками ведуть розробку нового санкційного пакета, який потрібен на той випадок, якщо Росія все ж наважиться вдертися в Україну
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Вашингтоні вивчають можливість передачі Україні додаткового озброєння через російську загрозу. Крім того, США можуть відправити в Україну військових радників, а також форсувати переговори з союзниками щодо нових санкцій проти Росії.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

ЗСУ вперше застосували в ООС американський комплекс Javelin – ЗМІРедактор американського журналу отримав відомості про застосування ПТРК Javelin українськими військовими безпосередньо від глави ГУР МО Буданова

Так, до нового пакета допомоги України можуть увійти вже знайомі Збройним силам України протитанкові ракетні комплекси Javelin. Крім них, ЗСУ можуть отримати міномети, ПЗРК Stinger, а також деяке обладнання, раніше призначалося для армії Афганістану - наприклад, придбані для афганців у Росії вертольоти Мі-17. І хоча у Вашингтоні дещо стурбовані тим, що РФ може прийняти нові поставки зброї Україні за спробу ескалації конфлікту, поки що адміністрація президента Джозефа Байдена схиляється саме до такого варіанту.

Підполковник у відставці Седрік Лейтон пояснив CNN, що ті ж протитанкові ракети Javelin ефективні проти основних російських бойових танків Т-80, чимало яких зараз знаходиться на кордоні з Україною. Однак будь-яка військова допомога Україні від США - це ризик того, що Москва розлютиться.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Також США спільно з союзниками ведуть розробку нового санкційного пакета, який потрібен на той випадок, якщо Росія все ж наважиться вдертися в Україну.

Нагадаємо, раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис.військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

При цьому міністр оборони Олексій Резніков вкрай скептично висловився про можливість перемоги Росії у війні з Україною. Глава оборонного відомства не вірить, що це можливо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: