США можуть навчити українську армію і забезпечити її зброєю, але солдатів не відправлять – сенатор

Читать на русском
Розмова президента США Джозефа Байдена з російським лідером Володимиром Путіним - це спроба знизити напруженість навколо України
Сенатор Адам СмітAP Photo

Сполучені Штати не мають наміру направити свій військовий контингент в Україну. Все, що може зробити Вашингтон - підготувати українських військових і забезпечити їх зброєю.

Про це заявив голова профільного комітету Палати представників Конгресу США Адам Сміт в ефірі американського телеканалу CNN.

«Ми не говорили, що хочемо послати кілька тисяч солдатів в Україну воювати з Росією. Це не наша позиція. Наша позиція полягає в тому, що будуть серйозні економічні санкції та підтримка України з підготовки військових та їх постачання» – заявив він.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Сенатор додав, що розмова президента США Джозефа Байдена з російським лідером Володимиром Путіним - це спроба знизити напруженість навколо України.

«Байден хоче переконати Володимира Путіна, що ціна таких дій вище тієї, яку він хоче заплатити» - додав сенатор.

Раніше повідомлялося про те, що у вівторок, 7 грудня, стартували переговори Президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції.

Пізніше в Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ і США Володимира Путіна і Джозефа Байдена. Зокрема, відомо, що Байден пообіцяв Путіну санкційний удар, якщо Кремль спробує вдертися в Україну.

Профільний комітет Палати представників США затвердив проєкт оборонного бюджету-2022 - документ включає 300 млн доларів військової допомоги Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: