Позаблоковий статус України тільки розпалює Російські апетити – Кулеба

Читать на русском
Україна закріпила за собою позаблоковий статус у 2010 році. Через чотири роки позаблокове становище України не зупинило Росію
Дмитро КулебаУкраїна 30

Позаблоковий статус України, так само як і надання Україні гарантій з боку третіх країн, ніяк не посприяє менш агресивній поведінці Росії. Ці фактори тільки розпалюють апетит президента Росії Володимира Путіна.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у колонці для Foreign Affairs.

На його думку, найкращий спосіб відповіді на ультиматуми, які продукує Кремль з приводу можливого членства України в НАТО - просто ігнорувати їх.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Насправді ж нерозумно думати, що надання такої гарантії зробило б Путіна хоч трохи менш агресивним. Історія доводить, що запевнення у позаблоковості України або будь-якої іншої країни регіону жодним чином не втамовують апетити Путіна: навпаки, вони ще більше розпалюють. Найкращий спосіб відповіді на подібні ультиматуми - взагалі їх ігнорувати» - зазначив він.

Кулеба додав, що Україна закріпила за собою позаблоковий статус у 2010 році. Через чотири роки позаблокове становище України не зупинило Росію, яка окупувала Крим і частину Донбасу, і тільки у 2013 році в країні було піднято питання економічної та політичної інтеграції з Європейським союзом - навіть не з НАТО.

Раніше Кулеба висловив надію на те, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Нагадаємо, раніше Росія звернулася до НАТО, щоб Альянс офіційно відкликав обіцянку про вступ України. Зокрема, мова йде про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: