Відкликати обіцянку НАТО про вступ України в альянс: МЗС РФ оприлюднило заяву

Читать на русском
Росія звернулася до НАТО, щоб альянс офіційно відкликав обіцянку вступу України. Зокрема йдеться про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.
Фото -ТАСС.

Росія звернулася до НАТО, щоб альянс офіційно відкликав обіцянку вступу України. Зокрема йдеться про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Росії.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

У відомстві заявили, що НАТО нібито залучає Україну до альянсу.

«Взято курс на втягування України в НАТО... Така безвідповідальна поведінка створює неприйнятні загрози нашій безпеці, провокує серйозні військові ризики для всіх залучених сторін, аж до масштабного конфлікту в Європі», - сказано у заяві.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що незважаючи на те, що США підтримують членство України в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), є певні умови, які Україні доведеться виконати, якщо вона хоче стати членом Альянсу.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Також наші аналітики вивчили про обіцянку президента Володимира Зеленського, що «рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: