Тисячу за вакцинацію можна буде отримати не лише через «Дію» – Ляшко

Читать на русском
В Україні розробляють альтернативний механізм отримання тисячі гривень громадянам, які завершили вакцинацію.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

В Україні розробляють альтернативний механізм отримання тисячі гривень громадянам, які завершили вакцинацію. Проте він запрацює не раніше за другу половину 2022 року.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу у п'ятницю, 10 грудня, у Києві. Трансляція велася у Facebook.

Тисяча за вакцинацію: Шмигаль повідомив, як отримати гроші у першому етапі у грудніЯк отримати тисячу за вакцинацію до кінця 2021 року. Коли потрібно подати заявку у грудні. Шмигаль розповів про подробиці на засіданні Кабміну.

Він нагадав, що з 19 грудня в Україні почнуть виплачувати тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу через програму «Дія».

«З 19 грудня послуга стане доступною у мобільному додатку «Дія». Це - найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють», – сказав Ляшко.

Глава МОЗ також нагадав, на що можна буде витратити тисячу гривень за вакцинацію: купити абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, купити квитки на залізничні та авіаперевезення Україною, придбати книги.

Нагадаємо, напередодні у Кабміні розповіли, як можна отримати тисячу гривень на першому етапі вже у грудні.

Також повідомлялося, що у додатку «Дія» стартував запис на отримання грошей за вакцинацію. Виплати будуть проводити шість українських банків за допомогою сервісу «Е-Підтримка».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: