Тисяча Зеленського: стало відомо, як її отримають пенсіонери у селах

Читать на русском
Гроші можна буде витратити лише на напрямки, що найбільше постраждали від епідемії: креативні індустрії, кіно, театри, музеї, спортивні центри і перевезення всередині України.
фото з відкритих джерел

Отримати компенсацію у тисячу гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу зможуть всі українці, а не лише ті, хто вакцинується наразі.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Стосовно того, хто зможе скористатися цією тисячею гривень, то це всі громадяни України, які отримали дві дози вакцини, незалежно від того, коли вони отримали», — розповів він.

Згідно з його словами, ця програма буде працювати з 19 грудня поточного року і до 18 грудня 2022 року. Гроші можна буде витратити лише на напрямки, що найбільше постраждали від епідемії: креативні індустрії, кіно, театри, музеї, спортивні центри і перевезення всередині України (авіа і залізничні).

«Програмою зможуть скористатися через додаток або портал «Дія» ті, хто мають відповідні ковідні сертифікати з двома дозами. «Дія» сформує відповідну платіжну картку, якою можна буде скористатися лише на ці п’ять напрямів, які постраждали від COVID», — заявив Шмигаль.

Тисяча за вакцинацію: Рада ухвалила закон за основуНародні депутати розглянули законопроєкт, що передбачає виділення тисячі гривень всім вакцинованим громадянам України. Законопроект прийняли у першому читанні.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи зможе пенсіонерка в селі скористатися цією тисячею, прем’єр заявив, що «Дія» є у всіх.

«А куди вона її використає? Креативної індустрії там немає, музеїв теж. Вона нікуди не їздить. І їй ця тисяча, можливо, знадобилася би більше, ніж всім нам тут», — запитав журналіст.

«Можливо. Для цього ми маємо програми підтримки пенсіонерів і доплачуємо 500 гривень 80+, 400 гривень — 75+. Відповідно буде цього року 70+ – 300 гривень. І далі наступні роки — 65 і 60. Відповідно ми будемо охоплювати всіх пенсіонерів. Плюс є індексація пенсій», — відповів на запитання очільник уряду.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, запровадять заохочення. З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень – через додаток «Дія».

У четвер, 18 листопада, Рада схвалила за основу законопроєкт, який передбачає виділення тисячі гривень усім громадянам, які були вакциновані.

Також, Шмигаль назвав дві цілі виплати тисячі гривень за вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: