«Тисяча Зеленського»: у Кабміні закликали не розголошувати дані карток

Читать на русском
У Кабміні повідомили, що ніхто не має права вимагати дані банківської картки для нарахування тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу.
З відкритих джерел

У Кабміні повідомили, що ніхто не має права вимагати дані банківської картки для нарахування тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу.

Про це розповів сьогодні керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«У жодному разі для того, щоб зараховувати ці кошти у розмірі тисячі гривень, ніхто не має права вимагати ні даних карток, ні даних із банку. Обмін даними відбуватиметься автоматично», - наголосив Банік.

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Він зазначив, що оформити виплату за вакцинацію можна буде лише в офіційному додатку «Дія», який можна завантажити у Google Play, Apple Store та Huawei AppGallery.

Банік додав, що програма «Дія» не зберігає дані користувачів і тому є абсолютно безпечною. Крім цього, триває другий етап пошуку вразливостей у додатку, під час якого поки що жодних недоліків не виявлено.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував виплату українцям тисячі гривень за вакцинацію.

Обов'язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, що має підтверджувати сертифікат у «Дії».

Гроші не дадуть готівкою, витратити їх можна буде на придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр, купити книги.

Шмигаль раніше повідомляв, що виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на призначення субсидій. Пенсіонерам буде альтернативний варіант отримання «тисячі Зеленського».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: