Стартувала реєстрація на «тисячу Зеленського»: в яких банках можна отримати і куди її витрачати

Читать на русском
Використовувати вже існуючий в банку рахунок неможливо - через те, що ці гроші можна буде витрачати в строго певних місцях
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У додатку «Дія» стартував запис на отримання грошей за вакцинацію - так званої «тисячі Зеленського». Виплати будуть робити шість українських банків, що приєдналися до програми, за допомогою сервісу «Е-Підтримка».

Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки України.

У програмі беруть участь три державні банки (Приватбанк, Укргазбанк і Ощадбанк), і три приватні банки (Monobank, Альфа-Банк, А-Банк). Згодом до неї можуть приєднатися та інші банки.

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Окремо підкреслюється, що використовувати вже існуючий в банку рахунок неможливо - тому, що ці гроші можна буде витрачати в строго певних місцях, підтримуючи постраждалий від карантину бізнес. Будь-який повнолітній українець, який пройшов вакцинацію від коронавірусу, зможе отримати тисячу гривень і витратити її певним чином абонементи в спортзал або фітнес-клуб, відвідування кінотеатрів, музеїв, театрів, виставок, придбання книг або квитків на поїзди та літаки по Україні.

Відсьогодні в Україні посилюють карантин: на що варто звернути увагуНайосновніші нововведення - посилення правил в жовтій зоні, а також різке скорочення термінів дії багатьох сертифікатів

«Дуже важливо підтримати той бізнес, який зіткнувся з великими викликами під час пандемії. Нарахування тисячі гривень всім українцям, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, не тільки стимулюватиме громадян робити щеплення, а й дозволить підтримати найбільш вразливі галузі, зокрема, сферу культури та спорту, транспортну галузь» - заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував виплату українцям по тисячі гривень за вакцинацію. Обов'язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, це повинен підтверджувати сертифікат в «Дії».

Українці, які пройшли повний курс вакцинації, можуть отримати анонсовану 1 тисячу гривень до кінця цього року. Однак для цього потрібно встигнути подати заявку в першому етапі - до 29 грудня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: