У справі про передачу майна «Укртелефільму» нові підозрювані

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру ще чотирьом особам у причетності до відчуженні майна української студії телефільмів.
студія Укртелефільм

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому заступнику голові Державного комітету телебачення і радіомовлення, ексгенеральному директору державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» та ще двом особам.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як відомо, САП передала до суду кримінальне провадження про відчуження нерухомості «Укртелефільму» на користь приватної компанії. Наразі там судять трьох осіб, а ще один перебуває в розшуку і там розпочата процедура екстрадиції. Наразі органи правопорядку повідомили про підозри у цій же справі, але новим фігурантам.

«8-9 грудня детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили чотирьом особам про підозру у завданні понад 67,73 млн грн збитків державному підприємству «УСТФ «Укртелефільм». Йдеться про: заступника голови Держкомтелерадіо (2016-2020 років); колишнього генерального директора ДП «УСТФ «Укртелефільм» (2016-2017 рр); заступника директора приватної компанії; колишнього керівника юридичної служби ДП «УСТФ «Укртелефільм» (2015-2016 рр)», – інформує бюро.

У НАБУ додали, що наразі кількість осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину, зросла до восьми.

За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, суд заочно взяв під варту співорганізатора справи Укртелефільму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: