Підпал авто журналіста Білецького: на Закарпатті викрили зловмисника

Читать на русском
Наразі правоохоронцями перевіряється причетність фігуранта до інших незаконних дій проти представників ЗМІ.
фото: ssu.gov.ua

У Закарпатській області Служба безпеки України спільно з Нацполіцією встановила особу зловмисника, який підпалив автомобіль журналіста регіонального інформаційного агентства Павла Білецького.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зазначається, палієм виявився місцевий житель, якого раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Також його було засуджено за вчинення тяжкого злочину.

Наразі правоохоронцями перевіряється причетність фігуранта до інших незаконних дій проти представників ЗМІ.
фото: ssu.gov.ua

Згідно з даними слідства, на початку місяця, 5 грудня, зловмисник підпалив автомобіль журналіста в Ужгороді. Вогонь повністю знищив транспортний засіб, а також частково пошкодив ще одну автівку його близького родича.

Повідомляється, що мотивом скоєння злочину стало боргове зобов'язання потерпілого.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

При цьому, наразі перевіряється причетність фігуранта до інших незаконних дій проти представників ЗМІ.

«У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності замовників злочину та інших осіб, причетних до протиправної діяльності», - йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, що зранку 5 грудня, в Ужгороді спалили два автомобілі, які належать закарпатському журналістові Павлові Білецькому та його дружині.

Павло Білецький є засновником та головним редактором інформаційного агентства «ЗІДО» та членом правління Закарпатської облорганізації Національної спілки журналістів України.

Раніше ми повідомляли, що суд скасував закриття справи щодо обвинуваченого у підпалі автомобіля програми Схеми Кирила Баріхашвілі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: