Підпал авто «Схем»: суд скасував закриття справи щодо обвинуваченого

Читать на русском
Апеляційний суд скасував закриття справи щодо обвинуваченого у підпалі автомобіля програми Схеми Кирила Баріхашвілі.
фото Радіо Свобода

Апеляційний суд скасував закриття справи щодо обвинуваченого у підпалі редакційного автомобіля водія програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях».

Про це повідомляє «Радіо Свобода» у вівторок, 21 вересня.

Опублікували відео підпалу автомобіля «Схем»У мережі опублікували відео моменту, коли підпалили автомобіль програми Схеми. У ролику використано відео з камер спостереження, а також зйомки свідків інциденту.

Таким чином, колегія суддів сьогодні скасувала рішення попередньої інстанції - Броварського міськрайонного суду Київської області.

У червні цей суд закрив справу щодо обвинуваченого Кирила Баріхашвілі за клопотанням захисту. На думку адвокатів, були порушені терміни продовження досудового розслідування.

У той же час прокурори зазначали, що терміни рахуються з моменту вручення підозри, отже порушення не було.

«Тепер справа з апеляції повернеться в суд першої інстанції. Тобто, Броварський суд почне новий розгляд справи, з новим суддею. Сподіваємося, що в цьому разі суд підійде до розгляду справи не так формально», - повідомила Оксана Максименюк, керівник юридичного напряму Інституту розвитку регіональної преси, яка представляє журналістів у цій справі.

Нагадаємо, у Броварах в ніч на 17 серпня підпалили автомобіль знімальної групи програми «Схеми». Президент України Володимир Зеленський відреагував на подію. Вже 26 серпня поліція затримала підозрюваного в підпалі машини. Ним виявився Кирило Баріхашвілі. Його взяли під варту на два місяці. Пізніше суд закрив цю справу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: