Знайшли «цінних свідків»: ДБР зайнялося справою нардепа Лероса

Читать на русском
ДБР почало досудове розслідування у справі нардепа Гео Лероса. Йдеться про відео з підпалом машини. Вже знайдені свідки у справі, призначені експертизи.
фото з відкритих джерел

Офіс генерального прокурора доручив слідчим ДБР проводити досудове розслідування у справі нардепа Гео Лероса. Йдеться про відео, на якому людина, схожа на Лероса, підпалює автомобіль.

Про це повідомляє пресслужба ДБР в середу, 15 вересня.

Лерос заявив, що знає замовника скандального відео з підпалом автоВідео зі схожою на Гео Лероса людиною є сфабрикованим. Його монтаж замовив нардеп від ОПЗЖ. Про це заявив сам Гео Лерос.

Як повідомив начальник відділу Головного слідчого управління ДБР Максим Зінорук, процесуального статусу у нардепа поки ще немає.

«14 вересня генпрокурор відкрив кримінальне провадження щодо можливого вчинення злочину народним депутатом України. Сьогодні Офіс генпрокурора доручив слідчим ГСУ ДБР проводити досудове розслідування за фактом можливого скоєння народним депутатом України підготовки до свідомо неправдивих свідчень свідка, (потерпілого) для надання слідчим органам», - сказав він.

Підставою для внесення відомостей до ЄРДР стала публікація на одному з телеграм-каналів, в якій «містилося відео, на якому людина, схожа на народного депутата Гео Лероса, підшукує співучасників для імітації нападу на себе, і при цьому просить у невстановленої співрозмовника гроші», уточнили в ДБР.

«Метою імітації могло бути створення в суспільстві ілюзії погроз на його адресу нібито в зв'язку з політичною діяльністю...Метою могла бути дискредитація органів державної влади», - зауважив Зінорук.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення - підготовка до злочину (ч.1 ст.14 КК) і введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч.2 ст.384 КК).

Планується призначення експертиз з метою підтвердження або спростування монтажу відео, ідентифікації особи, а також дослідження змісту розмови.

При цьому Зінорук зазначив, що слідство вже «встановило цінних свідків», розголошення відомостей про яких поки може нашкодити досудовому розслідуванню.

Нагадаємо, сам Лерос назвав відео зі схожою на нього людиною сфабрикованими. За його словами, за цим стоїть нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар.

28 серпня 2020 року стався ще один інцидент з Леросом - нардеп заявив, що його авто спалили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: