Президент Франції планує відвідати Україну

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон має намір відвідати Україну з офіційним візитом, наразі французька сторона вирішує питання дати.
Інтерфакс

Президент Франції Еммануель Макрон має намір відвідати Україну з офіційним візитом, наразі французька сторона вирішує питання щодо дати.

Про це заявив посол України у Франції Вадим Омельченко в інтерв'ю виданню Тиждень.

Візит президента Франції в Україну готується вже більш ніж рік, але через карантин підготовка зупинялася, а зараз відновилася, уточнив дипломат.

Візит президента Франції в Україну: які заяви робив Макрон у контексті відносин між країнамиЯкі ініціативи висував Макрон стосовно України за часи свого правління, дивіться на інфографіці.

«Посольство перебуває у постійному діалозі з Єлисейським палацом та МЗС Франції. Нам підтверджують, що намір відвідати Україну стовідсотковий, але поки що дату визначають», — сказав Омельченко.

Днями Макрон відвідає з візитом країни Перської затоки, а наступна його закордонна поїздка запланована в Україну.

«Коли це буде – у грудні чи на початку наступного року – ще не знаємо. Але ця тема щодня обговорюється у Єлисейському палаці», - додав дипломат.

Раніше повідомлялося про те, що Макрон днями планує провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним.

Також нагадаємо, Макрон, Меркель та Путін обговорили Нормандський формат.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: