Макрон проведе переговори із Зеленським та Путіним

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон найближчими днями планує провести телефонну розмову з президентом України Зеленським і президентом РФ Путіним.
EPA-EFE/IAN LANGSDON/POOL

Президент Франції Еммануель Макрон найближчими днями планує провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським і президентом РФ Володимиром Путіним.

Розмови відбудуться після віртуального саміту між російським лідером та президентом США Джо Байденом, щоб уникнути воєнної ескалації в Україні, пише ЕП.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

Раніше відбулися переговори Байдена та Путіна, які і тривали понад дві години. Основною темою було нарощування російських військ на кордоні з Україною.

Пізніше в Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ і США Володимира Путіна і Джозефа Байдена. Зокрема, відомо, що Байден пообіцяв Путіну санкційний удар, якщо Кремль спробує вдертися в Україну.

Також під час переговорів Путін звинуватив НАТО в тому, що Альянс «робить небезпечні спроби освоєння української території».

Офіс президента України прокоментував підсумки переговорів Байдена і Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: