Справа «Укрзалізничпостача»: суд просить притягнути адвоката до відповідальності

Читать на русском
Антикорупційний суд звернувся до дисциплінарної комісії адвокатури і попросив порушити питання відповідальності захисника.
Укрзалізниця

Вищий антикорупційний суд просить притягнути до відповідальності захисника одного з обвинувачених у кримінальному провадженні про закупівлю державним підприємством «Укрзалізничпостач» (нині філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця») метизної продукції за завищеними цінами.

Таке рішення 24 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкласти проведення судового засідання. Порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури міста Києва питання про дисциплінарну відповідальність адвоката (Костянтина Глоби – ред.) за повторну неявку в судове засідання без поважних причин», – ідеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП обвинувачують чотирьох осіб: Надію Богдан, Дмитра Цівуна, Романа Кравчука і Ірину Гордєєву. За версією слідства, колишній заступник директора «Укрзалізничпостача» Кравчук, ексголова комітету з конкурсних торгів «Укрзалізничпостача» Гордєєва нібито за попередньою змовою з директоркою ТОВ «Інкомм» Богдан та фінансовим директором ТОВ «Союз-Енерго» Цівуном в результаті здійснення у 2014 році державної закупівлі елементів кріплень для залізничної колії за завищеними на 21,4 млн грн цінами нанесли збитки держпідприємству.

Нагадаємо, у цій же справі також підозрюють українського бізнесмена Олексія Біленького, який, за даними слідства, є бенефіціаром групи компаній «Інкомм». Наразі він переховується у Болгарії, а в Україні його планують судити заочно також у ВАКС.

Раніше у цій же справі фігурує колишній народний депутат Валерій Іщенко. Нещодавно йому повідомили про підозру, а суд відпустив його під нічний домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: