Венеціанська комісія звернулася до України через судову реформу

Читать на русском
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав якомога швидше розблокувати створення Етичної ради, яка має забезпечити надійну Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

У Венеціанській комісії зробили заяву щодо процесу судової реформи в Україні.

За інформацією пресслужби відомства, голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав якомога швидше розблокувати створення Етичної ради, яка має забезпечити надійну Вищу кваліфікаційну комісію суддів

Судова реформа в Україні: хто та як має займатися очищенням ВККС і ВРПСудова реформа в Україні призупинилася на етапі формування Етичної комісії. Слово і діло пропонує подивитися, які органи мають займатися очищенням ВККС та ВРП.

«Важлива частина цієї реформи - створення Етичної ради... Зараз дуже необхідно, щоб Рада суддів України без подальших затримок провела власні призначення, які потрібні для проведення реформи», - заявив Букіккіо.

Голова Венеціанської комісії закликав сторони утримуватися від будь-яких дій, що призводять до затримки створення Етичної ради, тому що це «може завдати непоправної шкоди реалізації незалежної та ефективної судової системи в Україні».

«Я впевнений, що українські судді розуміють, що ця реформа необхідна не лише для репутації і авторитету української судової системи, а й для України в цілому і для всіх громадян України. Я закликаю їх взяти на себе відповідальність і підтримати реформу», - додав він.

Раніше посли країн «Групи семи» з питань реформ в України 23 вересня прокоментували хід судової реформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: